Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú káposzta /hordó nélkül/ recept

Kategória:


Hozzávalók:
7 kg káposzta
8 dkg só
1/2 csomag feketebors
3 db babérlevél
1 kávéskanál köménymag

Elkészítés:
A káposztát leszeljük, összekeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd négy órán át állni hagyjuk, de itt-ott átkeverjük. Beletömködjük 7 dl-es befőttes üvegekbe és jól lezárjuk. 10 napig hagyjuk pléhen érlelődni, majd használhatjuk vagy tovább tároljuk . A pléh azért kell, mert a lé kifolyhat az üvegekből ahogy forr.

Tanácsok:
Nem mindegyik fajta káposzta alkalmas a savanyításra.

Elkészítési idő: 260 perc
Kalóriatartalom: 20 kcal
Szénhidráttartalom: 3 gramm

A receptet beküldte: foxika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges káposztasaláta » Rakott hal káposztával » Vörös káposzta almával » újévi káposzta leves
» Bundás káposzta » Kínai kelkáposzta főzelék » Káposztás virsli tésztában » Savanyúság télire
» Rántott kelkáposzta » Rántott kelkáposztám » Almás káposzta saláta » Savanyú lencseleves
» Szabolcsi töltött káposzta » Savanyú rozskenyér » Káposztás nokedli » Hordós savanyúság


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.