| Savanyú káposzta /hordó nélkül/ receptHozzávalók: 7 kg káposzta 8 dkg só 1/2 csomag feketebors 3 db babérlevél 1 kávéskanál köménymag Elkészítés: A káposztát leszeljük, összekeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd négy órán át állni hagyjuk, de itt-ott átkeverjük. Beletömködjük 7 dl-es befőttes üvegekbe és jól lezárjuk. 10 napig hagyjuk pléhen érlelődni, majd használhatjuk vagy tovább tároljuk . A pléh azért kell, mert a lé kifolyhat az üvegekből ahogy forr. Tanácsok: Nem mindegyik fajta káposzta alkalmas a savanyításra. Elkészítési idő: 260 perc Kalóriatartalom: 20 kcal Szénhidráttartalom: 3 gramm A receptet beküldte: foxika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |