Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú káposztás bableves füstölt csülökkel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0,5 kg bab(tarka)
1 füstölt csülök
1 kg savanyú káposzta
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
kevés liszt, zsiradék a rántáshoz

Elkészítés:
Este a babot beáztatjuk.
Másnap megmossuk a béáztatott babot ,feltesszük főni egy fej vöröshagymával a fokhagymával és hozzá tesszük még a füstölt csülköt is.
Közben a savanyú káposztát átmossuk meleg vízzel,hogy ne legyen nagyon savanyú ,jól kinyomkodjuk és a majdnem megfőtt csülkös babhoz adjuk.
Sóval, borssal ízesitjük adhatunk hozzá 1-2 babérlevelet is.
Mikor minden puhára főtt ,az előre elkészített rántással összeforraljuk. (5 perc)
rántás : kevés zsírradékon egy pupos kanál lisztet zsemleszinűre piritunk hozzáadunk egy kávéskanálnyi pirospaprikák vízzel felengedjük csomómentesre kavarjuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Almáspite2oo2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges káposztasaláta » Káposztás pogácsa-finom » Savanyú csirkezúza » Fóliás káposztás hús
» Tejfölös zöldbableves » Hideg zöldbableves » Savanyú sertésnyelv » Füstölt halsaláta
» Kolozsvári bableves » Füstölt pulykamellsaláta » Tormás káposztasaláta » Savanyú leves velővel
» Káposztás hús » Céklás káposztasaláta » Füstölt lazackrém » Káposztasaláta 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.