Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú pulykaraguleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0,5 kg pulykamellfilé
1-1,2 liter alapleves(lehet kockából)
10 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
1 csomó vegyeszöldség
2 dl tejszín
1 ek. tárkonyecet vagy
pár csepp citromlé
1 fej hagyma
kevés olaj
1 ek. liszt
só, őrölt bors

Elkészítés:
A húst felkockázzuk, majd a közben aranysárgára pirított kockázott hagymára tesszük. Sózzuk és borsozzuk, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és felöntjük kevés alaplével.A felkockázott gombát és zöldséget is a húshoz adjuk. Lassú tűzön megpároljuk az egészet, majd ráöntjük a maradék levesalapot. Pici olajon a liszttel rántást készítünk, és besűrítjük a levest. Ezután jön bele még a tejszín, amivel jól kiforraljuk. Ízlés szerint savanyítjuk, és forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarja savanyúkáposztával » Nyári savanyúság télire » Gyors savanyú káposzta » Savanyú sertésszeletek
» Hordós savanyúság másképp » Édes-savanyú káposzta » Édes - savanyú sertés » Kapros pulykaraguleves
» Vegyes vágott savanyúság » Savanyúkáposzta leves » Hordós savanyúság » Savanyú májleves
» Savanyú csirkezúza » Savanyú uborkás raguleves » Savanyú káposztás borda » Alföldi pulykaraguleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.