Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú rakott káposzta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta,
10 dkg vaj,
6-8 szelet bacon szalonna vagy 70 dkg tarja,
Szole Meat Norbi Update 1-es virsli,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
4 dl száraz vörösbor,
tengeri só,
babérlevél,
kapribogyó,
egész bors,
mustár.

Elkészítés:
Mosd ki a savanyú káposztát, majd pirítsd meg 5 dkg vajon az összevágott vörös- és fokhagymát. Hogy jobb kedve legyen, öntsd fel a borral.

Add hozzá a savanyú káposzta felét, a tengeri sót, a babérlevelet, a kapribogyót, az alattomos borsszemeket, és az egészet forgasd jól össze, aztán süsd át.

Piríts át egy másik serpenyőben 5 dkg vajon pár szelet bacont, vagy tarjaszeleteket. Rakd tepsibe a már átsütött, savanyú káposztás keveréket. Telepítsd rá a kiválasztott húsokat, végül takard be a savanyú káposzta másik felével.

Lassú tűzön sütögesd körülbelül másfél órán át.

A végén előfőzött virslikarikákat halmozz a tetejére, és ijeszd meg egy kevés mustárral.


A receptet beküldte: Csini154


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babos káposzta » újévi káposzta leves » Tarja savanyúkáposztával » Muci rakott mákos tésztája
» Rakott zöldséges marhahús » Sajttal rakott csirkemell » Rakott palacsinta » Rakott velő
» Csokis-túrós rakott rétes » Savanyú sertésnyelv » Rakott karfiol diétázóknak » Rakott krumpli cukkinivel
» Gyümölcsös rakott rizs » Rakott hagymás csirke » Paradicsomos rakott tészta » Rakott falatok tejföllel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.