Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú sertésnyelv recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 db sertésnyelv
2 szál babérlevél
6 db szemes bors
1 késhegynyi őrölt bors
1/2 citrom
1 poharas tejföl
1 púpos evőkanál liszt
fűszerkeverék
cukor
mustár

1 késhegynyi szerecsendió
olaj

Elkészítés:
A sertés nyelvet sós vízben a babérlevéllel, szemes borssal, 1 szelet citrommal megfőzzük, lefejtjük róla a bőrt és vékony szeletekre vágjuk.
1 evőkanál cukrot 3 evőkanál étolajon karamellizálunk, beleadjuk a lisztet, felengedjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a nyelvszeleteket, őrölt borssal, fűszerkeverékkel, mustárral, a fél citrom levével, cukorral, szerecsendióval ízesítve felfőzzük (a vadasra emlékeztető módon pikánsnak kell lennie), majd elkeverjük a tejföllel.
Kagylótésztával, zsemlegombóccal, vagy knédlivel tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú káposzta krémleves » Savanyú káposztás borda » Hordós savanyúság másképp » Kínai erős-savanyú leves
» Savanyú zöldbableves » Édes-savanyú sertéscsíkok » Kannás savanyú télire » Savanyú leves
» Savanyú krumplileves » Savanyú rozskenyér » Savanyú répa leves » Gomba savanyúság
» Savanyú sertésragu leves » Tarja savanyúkáposztával » Édes-savanyú tofu » Savanyú sertésszeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.