Tutireceptek.hu fejléc

Savanyúkáposztás metélt recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg széles metélt, 30 dkg savanyú káposzta, 4 evõkanál olaj, 1 púpozott teáskanál cukor, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

Elkészítés:
A tésztát megfõzöm, és melegen tartom. Közben, ha szükséges, a savanyú káposztát hideg vízben átmosom, és kicsavarom. (A levét szódavízzel hígítva elfogyasztjuk, mert C-vitamin-tartalma nagy, kár lenne kiönteni.) Az olajon világosra pirítom a cukrot, majd beleteszem az apróra vágott káposztát. Fedõ alatt, gyakorta megkeverve, 2-3 evõkanál vízzel megpárolom, és sóval, borssal ízesítem. Végül a pirított káposztába belekeverem a fõtt tésztát. Nagy lángon összepirítom, jó, ha a tészta kissé ressre, ropogósra pirul.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes sült metélt » Sajtos csülökmetélt » Savanyúkáposztás saláta » Savanyukáposztás tarja
» Szőlős metélt 2. » Almás-diós rakott metélt » Csupa zöld metélt » Csirkés metéltsaláta
» Betakart diós metélt » Metélt babos mártással » Stíriai metélt (Update 1) » Zöldborsós metélt
» Szardíniás metélt » Tökmetélt » Csirkemájas metélt » Spenótos sajtos metélt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.