Tutireceptek.hu fejléc

Savanyúkáposztával töltött csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 nagyobb egész csirkecomb (legjobb az, ami farrésszel egyben van)
1 doboz vecsési savanyúkáposzta
só, bors, majoránna ízlés szerint
4 diónyi vaj
a sütéshez egy merőkanál húsleves

Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan megmosom, letisztogatom. Bőrét óvatosan meglazítom.
A savanyúkáposztát kissé átöblítem (ki mennyire szereti a savanykás ízt) kicsavarom, kevés sóval, borssal meghintem, a csirkecombok bőre alá töltöm. Ha szükséges, hústűvel rögzítem a bőrt.
Sütőtálba rakom, a combokat kissé megsózom, borsozom, meghintem kevés majoránnával, és mindegyikre teszek egy diónyi vajat. Aláöntök egy merőkanál húslevest, (ha nincs, kevés vizet is lehet). 30 percig közepes lángon alufólia alatt sütöm, aztán fólia nélkül, időnként szaftjával meglocsolgatva, picivel nagyobb fokozatra véve a sütőt, megpirítom.
A káposzta finoman megpárolódik benne. Krumplipürével tálalom.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombával töltött uborka » Halkrémmel töltött alma » Kapros-túrós töltött gomba » Tejben sült csirkecomb
» Répás, töltött csirkecomb » Sajttal töltött krumpli » Töltött vagdalt » Töltött krumplis fánk
» Töltött ostya II. » Töltött gombafejek » Juhtúrós töltött gomba » Csabai csirkecomb
» Ananászos csirkecomb » Töltött csirkecomb sajtal » Nyári töltött káposzta » Töltött fogoly


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.