Tutireceptek.hu fejléc

Sertés karaj bakonyi mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet sertés karaj

őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál mustár
1 dl olaj

A gombamártáshoz
10 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
1 kiskanál fűszerpaprika
30dk csiperkegomba
1 zöldpaprika
1 paradicsom

őrölt bors
2ek liszt
1,5dl tejföl.

A körethez
zöldséges párolt rizs.

Elkészítés:
A karajszeleteket sóval, borssal, zúzott fokhagymával, mustárral fűszerezzük, és meglocsoljuk fél dl olajjal. A kockákra vágott szalonnát zsírjára sütjük hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, és megfuttatjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a csiperkét, a kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, és felöntjük 2 dl vízzel. Összekeverjük, ha felforrt fűszerezzük, és pár percig főzzük. Tejfölös habarással sűrítjük. A fűszeres karajt pirosra sütjük, tálaláskor körérakjuk a gombamártást.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes-savanyú sertéscsíkok » Zöldséges sertésjava » Káposztával sült karaj » Citromos sertéssült
» Sertés tarja olaszosan » Marhahús kapormártással » Soproni sertésoldalas » Bakonyi rőzse
» Gombaragus karaj » Pikáns sertésborda » Körte diós sajtmártással » Rakott sült karaj...
» Szalonnás sertésmáj » Milánói sertésborda » Sertésborda Paksa módra » Olasz sertéskaraj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.