Tutireceptek.hu fejléc

Sertésborda gombás szósszal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet sertésborda kiklopfolva, sózva, borsozva
kevés olaj az elősütéshez
15 dkg füstölt szalonna apró kockákra vágva
1 kisebb fej vöröshagyma (kb. 10 dkg) apró kockákra vágva
40 dkg gomba megtisztítva, cikkekre vágva
2 teáskanálnyi édesnemes fűszerpaprika
2,5 dl csontlé (vagy víz)
1 zöldpaprika (kb. 20 dkg) kockákra vágva
1 paradicsom (kb. 10 dkg) kockákra vágva
3,5 dl tejföl
1 csapott evőkanál liszt vagy étkezési keményítő

Elkészítés:
A bordákat előkészítjük, elősütjük, majd lábosba szedjük. Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát az elősütéshez felhasznált zsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a cikkekre vágott gombát, és lassan pároljuk. Ha a leve elpárolgott, meghintjük fűszerpaprikával. Gyorsan elkeverjük, majd felöntjük csontlével vagy vízzel és a bordákra öntjük. Kockákra vágott paradicsomot és zöldpaprikát vagy lecsót adunk hozzá. Fedővel lefedve lassan pároljuk, közben kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük sóval.
A puhára párolódott bordákat kiemeljük a lábosból. Tejfeles habarással sűrítjük a párolólevet. Sóval ízesítjük, lassan készre forraljuk. Az elkészített gombás mártásba visszahelyezzük a bordákat. Lassan összeforraljuk. Fedővel lefedve tartjuk melegen tálalásig.
Galuskaköretet adunk hozzá.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás pástétom » Májas gombás pite » Natúr sertésborda » Gombás padlizsán
» Gombás tengeri hal » Kínai citromos gombás pipi » Csípős csirke, szósszal » Gombás csülök
» Gombás libamáj puding » Gombás burgonya » Gombás-hagymás lepény » Gombás töltött cukkini
» Gombás rizs 2 » Cherrys, gombás homár » Gombás csirkevagdalt » Gombás csirkemáj almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.