Tutireceptek.hu fejléc

Sertésborda májjal és erdei gombával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csont nélküli sertéskaraj
20 dkg sertésmáj
10 dkg erdei gomba
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg párolt zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt borskeverék

olaj

Elkészítés:
A sertéskarajt nyolc egyforma vastag szeletre vágjuk, és a közepéről kifelé indulva egyenletesen kiveregetjük. Sózzuk, mindkét oldalán borsozzuk. Elővesszük kedvenc teflonserpenyőnket, kevés olajat hevítünk benne, és hirtelen kisütjük a szeleteket (kívül kérges, belül omlós, akkor a jó). Tálalásig melegen tartjuk.

A kolozsvári szalonnát csíkokra vágjuk, a sütésből visszamaradt zsiradékban kiolvasztjuk. Rávetjük a félfőre vágott hagymát, a szeletelt erdei gombát és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott sertésmájat, majd készre pároljuk.

A ragut a hússzeletek tetejére halmozzuk, és pirított burgonyával tálaljuk. Bontsunk fel mellé egy szép rajnai rizlinget is.
A receptet Dzsafi küldte.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertésborda Paksa módra » Erdéicsírke » Gombával töltött tök » Fűszeres sertésborda
» Gombával töltött karaj » Brokkolileves csirkemájjal » Sertésborda tanya módra » Fokhagymás omlett gombával
» Sertésmáj gombával » Libamájjal töltött fürj » Májjal töltött tojás » Fekete-erdei vadász
» Párolt káposzta gombával » Saláta csirkemájjal » Gombával rakott karalábé » Sertésborda spárgával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.