Tutireceptek.hu fejléc

Sertésborda savanyú káposztával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 szelet sertésborda,
só,
liszt,
pirospaprika,
olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 db alma,
2 dl száraz fehérbor,
1 babérlevél,
őrölt bors,
kevés köménymag,
75 dkg savanyú káposzta.

Elkészítés:
A besózott hússzeleteket paprikás lisztben megforgatjuk, majd az olajon megsütjük.
Ha szükséges adjunk hozzá kevés vizet.
Amíg a hús sül a hagymát vékonyan felkarikázzuk.
Az almákat megtisztítjuk, magházukat eltávolítjuk. A négybe vágott almákat felszeleteljük és kevés olajban a hagymával és a köménymaggal együtt aranysárgára pároljuk.
Ráöntjük a bort.
Babérlevéllel és őrölt borssal ízesítjük.
Ha felforrt, hozzáadjuk a savanyú káposztát és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha szükséges kevés vizet is adhatunk hozzá.
Az így elkészített káposztát pecsenyéstálra tesszük és körberakjuk a hússzeletekkel.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gomba savanyúság » Savanyúleves káposztával » Savanyú bab csülökkel » Savanyú májleves
» Savanyú szív » Kovászos savanyú káposzta » Kínai erős-savanyú leves » Sertésborda mandarin módra
» Brassói rakott savanyúság » Csípős savanyú spagetti » Savanyú leves » Savanyú káposzta párolva
» Brabanti sertésborda » Savanyú malacleves » Vágott, vegyes savanyúság » Sertésborda Karcsi módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.