Tutireceptek.hu fejléc

Sertéshava római tálban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
10 dkg sonka
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg gomba
30 dkg kelkáposzta
50 dkg burgonya
2 fej vöröshagyma
zsír,
liszt,
bors,
majoránna,
vegeta,
"magyaros sült" fűszersó.

Elkészítés:
A húst négy szeletre vágom, megszórom vegetával, magyaros sült keverékkel, lisztbe forgatom, forró zsírban elősütöm. Az apróra vágott szalonnát és sonkát szintén elősütöm.
A krumplit, gombát és vöröshagymát egyforma cikkekre vágom és félreteszem.
A beáztatott római tál aljára rakom a krumplit és vöröshagymát és finomat megsózom. Erre teszem a gombát és rá a hússzeleteket. Megszórom borssal és majoránnával, rászórom a gomba másik felét és a szalonnát a sonkával. Betakarom leforrázott kelkáposztalevelekkel, megsózom és rálocsolom a szalonna zsírját.
Lefedve meleg sütőben kb. egy óráig aszalom.
Tálaláskor paradicsom- és paprikaszeletekkel és kakastaréjra sütött szalonnával díszítem.
Hagymás paradicsomsaláta, kovászos uborka illik hozzá.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sündisznó (római tálban) » Csirkemáj római tálban » Sült csülök Pataki tálban » Marha római tálban
» Római csirke » Paradicsomos római rizs » Borjúsült római tálban » Jénai tálban sült bab
» Libamáj római tálban » Rizses csirke római tálban » Csőtészta római módra II. » Csirke római tálban
» Lecsó római tálban » Csirkecomb római tálban » Sajtos csirke római tálba » Kenyér sütőtálban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.