Tutireceptek.hu fejléc

Sertéskaraj csípős-narancsmártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60-80 dkg sertéskaraj
7, 5 dl 100% narancslé
80 dkg újburgonya
15-20 dkg olívabogyó
20 dkg szeletelt nyers bacon
4 gerezd fokhagyma
chili por
kakukkfű
bors

liszt

Elkészítés:
A karaj szeleteket megklopfoljuk, és egy éjszakára bepácoljuk. A páchoz a narancslébe chiliport, kakukkfüvet és borsot rakunk és jól elkavarjuk.
Az újburgonyát negyedbe vágjuk és megfőzzük.
A bepácolt húsokat kissé leitatjuk egy papírtörlővel, sózzuk és lisztbe mártjuk, olívaolajon elősütjük. Az elősütött szeleteket félretesszük. A visszamaradt olajhoz 2-3 evőkanál lisztet szórunk, gyengén átpirítjuk és felöntjük a páclével, szükség szerint sózzuk. Az így kapott párolólében a szeleteket készre pároljuk. A megfőtt burgonyát a vékonyra csíkozott szalonnával együtt megpirítjuk, a végén hozzáadjuk az olajbogyót és a durvára vágott fokhagymát, kakukkfűvel, borssal és sóval ízesítjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olasz sertéskaraj » Sertéskaraj hagymaszósszal » Sertéskaraj pármai módra » Fügés sertéskaraj
» Isztriai sertéskaraj » Sertéskaraj pásztor módra » Sertéskaraj Erdészné módra » Sertéskaraj parasztosan
» Sajtos sertéskaraj Update1 » Göngyölt sertéskaraj » Töltött sertéskaraj » Sonkás-zsályás sertéskaraj
» Avasi sertéskaraj. » Sajtos sertéskaraj » Sertéskaraj Havanna módra » Sárgabarackos sertéskaraj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.