Tutireceptek.hu fejléc

Sertésragu almával, zellerszárral és dióval recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 evőkanál napraforgóolaj
50 dkg sovány sertéshús
8 zellerszár
1 fej vöröshagyma
4,5 dl almabor vagy almalé
1 db babérlevél
30 dkg hosszúszemű rizs
9 dl alaplé
3 kemény, lehetőleg piros héjú alma
10 dkg dióbél

feketebors

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.

Egy tűzálló edényben felmelegítjük az olajat, és beletesszük a kockára vágott húst. 5 perc alatt barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a kb. 5 cm-es darabokra vágott zellerszárat (a levelet apróra vágva félretesszük), és a durvára összevágott vöröshagymát. Óvatosan addig pirítjuk, míg a zöldségek megfonnyadnak (kb. 10 perc). Felöntjük az almaborral vagy almalével, beledobjuk a babérlevelet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Felforraljuk, majd lefedve a sütőbe tesszük. Kb. 75 percig pároljuk, illetve míg a hús megpuhul.

Kb. 40 perccel a sütés vége előtt a rizst tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a forrásban lévő alaplevet. Megkeverjük, lefedjük, és a hús mellé tesszük a sütőbe.

A párolás vége előtt 25 perccel négyfelé vágjuk az almákat, magházát kiszedjük, de ne pucoljuk le a külső részt. A negyedeket vastag gerezdre vágjuk, és a húshoz adjuk.

Közben mérsékelt lángon egy kis serpenyőbe beletesszük a dióbelet, kevergetve világosbarnára pirítjuk.

A sertésragut zellerlevelekkel díszítjük, és a rizzsel együtt forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemáj almával » Fácán gesztenyés almával » Vörös káposzta almával » Csirkemell almával
» Sütőtök körtével, almával » Görög sertésragu » Cseresznyés kalács dióval » Céklasaláta almával
» Sertésragu » Pulykacomb sültalmával » Cékla almával » Indiai párolt sertésragu
» Sült vadliba birsalmával » Ciprusi sertésragu » Savanyú káposzta almával » Brokkolis tészta dióval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.