| Sertésragu tejszínes gombamártással receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb, 20 dkg csiperkegomba, 1 fej hagyma, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 3 evőkanál olaj, só, frissen őrölt bors Elkészítés: A sertéscombot nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borssozzuk és lisztbe forgatjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, feleszeletelt gombát, és néhány percig pároljuk. A hagymát és a gombát kivesszük. A maradék olajon a sertéshúst állandóan kevergetve 7-10 percig pirítjuk. Visszatesszük a hagymát és a gombát, és 1 percig sütjük. Felöntjük az a tejszínnel, belekeverjük a sűrített paradicsomot, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Tanácsok: Rizzsel vagy petrezselymes burgonyával és salátával tálaljuk. A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |