Tutireceptek.hu fejléc

Sertésszelet köményes bormártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet (egyenként 20 dkg-os) sertéscomb,
5 dkg vaj,
3 dl húsleves,
só,
bors,
A mártáshoz:
50 gr sűrített paradicsompüré,
1 dl száraz fehér bor,
1 dl testes vörös bor (pl. Egri bikavér),
2 gerezd fokhagyma,
1 csipet köménymag,

Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük és gyengén kiverjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, megsózzuk, borsozzuk, és a sertésszeleteket mindkét oldalukon átsütjük benne. Ezután hozzáadjuk a húslevest és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús elkészült, kiszedjük a levéből, és azon a tálon, amelyen tálalni fogjuk, melegen tartjuk. A visszamaradt húsléhez hozzáadjuk a fehér- és a vörös bort, lassú tűzön besűrítjük. Ekkor elkeverjük benne a zúzott fokhagymát, a köménymagot és a kevés vízzel felhígított paradicsompürét. Most erős tűzön, kb. 5 percig, összeforraljuk az egészet, a sertésszeletekre öntjük, és forrón tálaljuk. Angolos rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.

Tanácsok:
Nagyon ízletes!


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parasztos sertésszelet » Köményes stangli » SERTÉSSZELET SÜTÖTÖKKEL » Sertésszelet almával
» Sertésszelet kelbimbóval » Köményes likőr » Burgonyás-köményes kenyér » Köményesen sült oldalas
» Köményes sajtos rudacskák » Fokhagymás sertésszelet » Köményes-paprikás sajtkrém » Köményes leves
» Köményes/sajtos sós » Spagettis sertésszelet » Csurgói sertésszelet » Cumberlandi sertésszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.