Tutireceptek.hu fejléc

Sertéstarja savanyúkáposztával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
600g füstölt tarja
2 fej vöröshagyma
2 babérlevél
1 teáskanál köménymag
1/2 teáskanál kakukkfű
1 evőkanál enyhén csípős mustár
750g savanyúkáposzta

Elkészítés:
A tarját feltesszük főzni úgy,hogy a víz teljesen elfedje.Meghámozzuk a hagymát,karikákra vágjuk,majd a fűszerekkel együtt a vízbe tesszük.
A húst felforraljuk,majd fedő alatt gyenge tűzön főzzük.40 perc múlva a hús levét leöntjük úgy,hogy még kb.1,25 dl maradjon rajta.A leöntött levet esetleg leveshez felhasználhatjuk.
A húst felszeleteljük.
A savanyúkáposztát beletesszük a húslébe,erre ráhelyezzük a hússzeleteket,és lefedve készre pároljuk.Fűszerezzük és tálaljuk.

Tanácsok:
A forralás erős tűzön,a párolás gyenge tűzön történjen.
Mi illik hozzá?-petrezselymes sós burgonya,vagy:készíthetünk zöldborsópürét fele burgonyából és fele zöldborsóból.A sós burgonya helyett ezt a pürét fele-fele arányban tejjel és tejszínnel elkeverjük,és egészen finomra felverjük.

Fagyasztva eltartható 3 hónapig!

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parasztos sertéstarja » Sült sertéstarja » Brassói sertéstarja » Mustáros sertéstarja
» Bajor sertéstarja » Tarja savanyúkáposztával » Csőben sült sertéstarja » Grillen sült sertéstarja
» Magyaróvári szelet » Szilvás máj » Grillezett tarja » Római csirke
» Csirke jóasszony módra. » Falusi pecsenye » Ínyenc töltött csirkecomb » Rakott csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.