Tutireceptek.hu fejléc

Skót tojás párolt vajas zöldbabbal, csípős tartármártással. recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
4 db nagy méretű tojás
27,5 dkg darált sertéshús (vagy bőréből kibontott sütni való kolbász)
1 teáskanál friss kakukkfű levél
1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
1 újhagyma , nagyon apróra vágva
só és frissen őrölt fekete bors

12,5 dkg sima liszt ,
sóval és frissen őrölt fekete borssal

1 db felvert tojás a panírozáshoz
12,5 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Helyezzük a tojásokat hideg sós vízbe, majd nagy lángon, a forrástól számított 9-10 percig főzzük. Hűtsük le a tojásokat hideg folyó víz alatt, majd húzzuk le a héjukat.
Keverjük össze a darált húst a kakukkfüvet, petrezselymet, újhagymát egy tálban, és fűszerezzük sóval és bőségesen frissen őrölt fekete borssal.
Osszuk a darált hús keveréket négy felé, és egy-egy folpack darabon simítsuk oválisra, kb. 12.5cm hosszú és 7.5cm széles legyen a legszélesebb ponton.

Helyezzük a fűszeres lisztet egy tányérra, majd minden főtt tojást mártsunk a lisztbe. Ezek után
helyezzük rá a darált húsra és a fólia segítségével tekerjük a húst minden tojás köré. Ellenőrizzük, hogy a bevonat sima és teljesen befed minden egyes tojást.

Ezután minden darált hús-bevonatú tojást felvert tojásba, majd zsemlemorzsába hempergetünk, hogy teljesen eltakarja.

Melegítsük fel az olajat egy mély serpenyőben, és amikor kellően forró, óvatosan helyezzünk minden bepanírozott, darált húsos tojást a forró olajba és süssük kb. 8-10 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz, és a darált hús is teljesen megsül.
Óvatosan tegyük ki az olajból konyhai papírtörlőre, hogy lecsepegjen.
Hidegen, salátával, vagy a kedvenc mártásunkkal szervírozzuk.

Tanácsok:
A csípős tartármártást ugyan úgy készítem, mint a sima tartármártást, csak teszek hozzá ízlés szerint Tabasco szószt.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős töltött burgonya » Márványos tojás 2. » Szalonnás, tojásos krumpli » Tojásos-kapros csirkemell
» Sonkás tojás sörtésztában » Tojásos álom » Párolt káposzta finoman » ANANÁSZOS PÁROLT CSIRKE
» Hintóban készült tojás » Tojásos zabkása » Gombával töltött tojás » Galyasági tojásleves.
» Anyukám tojáslevese » Zöldborsós tojás » Tojás mártás » Tojásos rántott leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.