Tutireceptek.hu fejléc

Slambuc zellerzöldel recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 csomag szabó gallér tészta
2 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 kg krumpli
2 paradicsom
2 szál zellerzöld
só, delikát
1 bogrács :-)

Elkészítés:
A bográcsba kisütjük az apróravágott szalonnát. Ha kisült a zsírja, megpirítjuk benne a kicsere vágott hagymát és megdinszteljük benne a 2 két patadicsomot meghamozva, amit apróra vágtunk. Beleöntjük a felkockázott krumplit, picit megkapatjuk és felöntjük annyi vízzel hogy jól ellepje. Teszünk bele sót, delikátot és a zellerzöldet. Ha félig készre főtt, hozzáadjuk a tésztát. Addig főzzük, pirítjuk amig oda nem kap. Le lehet teljesen pirítani. Én szeretem ha van egy kis szaftja.

Tanácsok:
A zeller zöldet, petrezselyem zöldel is lehet helyettesíteni.
Melegítve is nagyon finom.
Savanyúság illik hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Slambuc bográcsban » Slambuc » Cukkinis kagylótészta » Knédli (tejjel)
» Szilvásgombóc » Tejszínes-zöldséges tészta » Mediterrán húsos tészta » Olajban sült sós falatok
» Spenótos spagetti tészta » Kapros juhtúrós lángos » Palóc pirog » Tejes lángos
» Rákos-cukkinis tészta » Őszi spagettisaláta » Morva kalács » Túrós rakott spagetti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.