Tutireceptek.hu fejléc

Sokmagvas-sajtos sós rudak recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 cs. leveles tészta
1 db nagyobb tojás
kb. 5 dkg reszelni való sajt
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika

szezámmag és napraforgómag

Elkészítés:
Először is kapcsoljuk be a sütőt 180 °C-ra, mire felmelegszik, elkészítjük a tésztát.

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a leveles tésztát téglalap alakúra, majd rakjuk át egy kicsit nagyobb méretű sütőpapírra.

A tojást verjük fel, és osszuk el két részre. Az egyikbe rakjunk egy kis sót, a másikba sót és pirospaprikát is.
A pirospaprikás tojással kenjük meg az egész kinyújtott tésztát, majd az egyik felére szórjuk rá a reszelt sajtot.
Hajtsuk félbe, és kenjük meg a sós tojással, majd szórjuk rá a napraforgómagot. Hajtsuk rá a sütőpapírt, és a segítségével nyomkodjuk bele a tésztába a magokat.
Ekkkor fordítsuk meg, és ezt a felét is kenjük le a sós tojással, és szórjuk rá a szezámmagot. A sütőpapírt ráhajtva ezeket is jól nyomkodjuk bele.
Majd hajtsuk vissza a papírt, és tésztát egy éles késsel vagy derelyevágóval vágjuk fel 1 cm széles és kb. 10 cm hosszú rudakra.
Ezeket a két végüknél megfogva csavarjunk rajtuk párat, és rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Rakjuk be az előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt süssük készre.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom sós rudak » Sajtos rudak » Vendégváró sósrudak » Joghurtos sós rudak
» Parmezános-oregános rudak » Raffaello-rudak » Boros sós rudak » Juhtúrós sajtos rudak
» Mogyorórudak » Gesztenye rudak » Zöldborsós rudak » Sajtos rudak (egyszerű)
» Parmezános rudak » Puha mézesrudak » Gyors sósrudak » Gyümölcsös rudak


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.