Tutireceptek.hu fejléc

Sólet ropogós libacombbal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 db libacomb
40 dkg vöröshagyma
5 dkg fokhagyma
2 dl étolaj
80 dkg tarkabab
20 dkg árpagyöngy
20 dkg lecsópaprika
10 dkg paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg paradicsompüré
10 dkg libazsír
Fűszerek (ízlés szerint): kakukkfű, rozmaring, delikát, őrölt bors, babérlevél, Erős Pista, őrölt kömény

Elkészítés:
A libacombokat a fűszerekkel bedörzsöljük. 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és 10 dkg szeletelt vöröshagymát szórunk rá, szorosan lefedjük és 2 napig a hűtőben érleljük.
A babot 1 nappal a főzés előtt beáztatjuk.
A megmaradt hagymát apróra vágjuk, a libazsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott lecsópaprikát és paradicsomot, a csipetnyi Erős Pistát, a maradék fűszereket, végül a paradicsompürét amivel tovább pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a beáztatott babot, annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje. Fedő alatt addig főzzük. amíg a bab félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk az árpagyöngyöt, ha szükséges még vizet öntünk rá, majd sütőben 180 fokon 2-3 óráig sütjük.
A libacombokat a hagymával együtt egy másik tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá és 180 fokon 1 óra alatt, időnként a saját levével meglocsolva ropogósra sütjük.

Tanácsok:
Kicsit hosszadalmas ugyan az elkészítése, de megéri, mert nagyon finom, és hideg téli estén jól átmelegíti a konyhát.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós krumpligombóc » Ropogós gofri » Ropogós cukkinichips » Velőropogós
» Pipicom ala ropogós » Ropogós kókusztallér » Ropogós gyömbéres hering » Gombaropogós vagy krokett
» Sólet » Alessandro kedvenc sóletje » Fincsi ropogós gofri » Ropogós sertésoldalas
» Túrós TV ropogós » Mexikói sólet » Metéltropogós » Ropogós garnélarák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.