Tutireceptek.hu fejléc

Sonkakrémes rakott burgonya recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
30 dkg füstölt sonka
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 poharas tejföl
1 késhegynyi őrölt bors
6 dkg margarin
2 tojás
6 dkg reszelt sajt
1 kávéskanál zsír
1 csokor snidling

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, karikára vágjuk, egy harmad részét zsírral kikent tűzálló tálba tesszük.
A sonkát megfőzzük, ledaráljuk a hagymával és fokhagymával, kikeverjük a borssal, margarinnal, tejföllel, tojással, s egyharmad részével leöntjük a burgonyasort, majd megint burgonya és megint sonkakrém, - amíg az anyagunk el nem fogy. Tetejére sonkakrém kerül, megszórjuk reszelt sajttal összekevert snidlinggel és sütőben 170 fokon 40 percig sütjük.
Idény szerinti salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hargitai rakott palacsinta » Nyárias rakott kel » Tepsis ropogós burgonya » Zsiványok burgonyája
» Tavaszi burgonya vacsora » Húsvéti rakott csirkemell » Gombás burgonya » Túrós rakott kifli 2.
» Burgonyasaláta sütőtökkel » Burgonya puffancs » Az én rakott cukkinim » Rakott burgonyapüré
» Rakott torta befőttel » Parasztos rakottbab » Rakott burgonya gazdagon » Zöldséges rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.