Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás alagút 4 recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 dkg párizsi
3 dl tejföl
5 szelet gépsonka
4 főtt tojás
3 virsli
2 csemegeuborka
1 főtt sárgarépa
15 dkg majonéz
1 húsleveskocka
1 csomag étkezési zselatin

Elkészítés:
A tejfölt a majonézzel összekeverjük. A tojást, az uborkát, a sárgarépát és a párizsit kis kockákra vágva beleforgatjuk. 1 deciliter vízben feloldjuk a húsleveskockát, benne a zselatint, és mikor kissé lehűlt, az előbbi masszával összekeverjük.

Egy tetszés szerinti hosszúkás formát (lehet őzgerincforma is) fóliával kibélelünk, és beleterítünk három szelet sonkát. A tejfölös massza felét beleöntjük, majd hosszában ráfektetjük a virsliket (előfordul, hogy nem fér bele 3 virsli, csak 2 és fél). Óvatosan ráöntjük a megmaradt masszát, és betakarjuk 2 szelet sonkával.

Hűtőszekrényben néhány óra alatt megdermesztjük, majd felszeletelve tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászalagút » Sonkás burgonya-stangli » Sonkás lepény » Sonkáskocka
» Fűszeres sonkás lepény » Sonkás keltekercs » Sonkás falatkák » Sonkás kifli
» Brokkolis-sonkás penne » Sonkás gombás penne » Sonkaszelet sörtésztában » Sonkás papucs
» Burgonyás sonkás muffin » Sajtos-sonkás saláta » Sonkás hústekercs » Sajtos-sonkás macskafej


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.