Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás brokkolilepény recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
A lepényhez:
25 dkg liszt (akár teljes kiörlésű lisztre is felcserélhető, de én kipróbálnám zabpehelyliszttel is;)
1 tojássárgája

5 dkg Rama margarin
2-3 evőkanál langyos víz

A töltelékhez:
50 dkg brokkoli
szódabikarbóna
15 dkg sonka
2 tojás
2 dl tejföl
őrölt fehér bors
a tetejére:
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a brokkolit megtisztítjuk, lobogva forró enyhén sós-szódabikarbónás vízben roppanósra pároljuk, majd lecsepegtetjük. A szódabikarbónából csak egy késhegynyi kell a vízbe, ettől marad szép élénk a brokkoli színe.
A tésztát kinyújtjuk, és egy peremes forma alját és széleit kibéleljük vele. A sonkát kockákra vágjuk, a tésztára szórjuk, a brokkolit pedig csinosan elrendezzük rajta. A felvert tojásokat a tejföllel elhabarjuk, sózzuk, borsozzuk, végül a brokkolira öntjük. Tetejét a reszelt sajttal meghintve, forró sütőbe tolva megsütjük. Cikkekre vágva forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 265 kcal

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-hagymás sajtkrém » Sonkás tekercs(Kata-féle) » Sonkás falatkák » Sajtos-sonkás gombaleves
» Sonkás túrógombóc » Sonkás-zöldséges rizsestál » Csőben sült sonkás penne » Sajtos-sonkás őzgerinc
» Sonkás batyú » Sajtos-sonkás hústekercs » Sonkás bulgur » Sonkás-kolbászos tészta
» Sonkás zsemlegomboc » Sonkás, zöldséges tészta » Sonkás gombás penne » Sonkás camembert saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.