Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-gombás batyu recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt,
15 dkg margarin,
3 dkg élesztő,
2 dl tej,
1 mokkáskanálnyi cukor,
1 tojás,
1 csapott ek só,

Töltelékhez:
10 dkg gomba,
15 dkg gépsonka,
1 csokor petrezselyem zöldje,
kevés bors,
3 ek tejföl,
2 dkg vaj,
só,

Elkészítés:
Töltelék:
A gombát a sonkát és a petrezselymet apróra vágjuk.
A vajon megpároljuk a gombát és a sonkát, Sóval, borssal ízesitjük , majd belekeverjük a petrezselymet és a tejfölt.

Tészta:
A tésztához a margarint eldolgozzuk a liszttel, tojással cukorral és a sóval.A 2 mm vastagra nyújtott tésztából csipkés szélü négyzeteket szaggatunk.
Középre halmozzuk a tölteléket és felhajtogatva a négy sarkát középen összefogjuk a tésztát. 30 percig pihentetjük, majd tepsibe tesszük és megsütjük.


A receptet beküldte: zsuzsi18


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors kalács, batyu, csiga » Sajtkrémes-szalonnás batyu » Őzbatyu » Betyárbatyu parázson
» Zöldséges batyu » Zöldséges csirkebatyu » Almas batyu turotesztabol » Sonkás-gombás karaj
» Kolbászos batyu » Spenótos-sajtos batyu » Sonkás vagy gombás batyu » Almás batyum
» Sonkás-gombás rétes » Almás batyu » Sonkás palacsintabatyu » Kuksi túrós batyuja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.