Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-gombás rizibizi recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
40 dkg rizs
20 dkg csiperke
15 dkg főtt sonka
1 ek vaj
15 dkg borsó
2 ek ételízesítő
petrezselyem
fekete bors


Elkészítés:
Az ételízesítőt 1 liter forrásban lévő vízhez keverjük. A hagymát felkockázva olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, és rövid ideig együtt pároljuk.
A rizst a leves felével felöntjük, alacsony hőfokon, fedő alatt 15 percig pároljuk. Miután a leve elfőtt, a maradék levessel apránként felöntjük, többször megkeverjük.
A gombát felaprítjuk. A sonkát csíkokra vágjuk. Serpenyőben felhevített vajon a gombát megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, végül hozzáadjuk a sonkát.
A gombát, sonkát és borsót a rizsbe forgatjuk, 5 perc alatt készre pároljuk. A végén petrezselymet aprítunk bele.

Kalóriatartalom: 530 kcal

A receptet beküldte: tűzijáték


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-gombás batyu » Sonkás-gombás omlett » Sonkás-gombás karaj » Sonkás-gombás rétes
» Csirkemell rizibizivel » Sertéshúsos rizibizi » Sonkás-gombás Tortilla » Sonkás-gombás tészta
» Sajtos husi » Lombardiai göngyölt csirke » Boros csirkecombok » Tejszínes-parajos csirke
» Ünnepi tenkes szelet » Zsályás főtt karaj » Hortobágyi töltöttpaprika » Zelleres csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.