Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás lepény recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt,2 dkg margarin,3 e.tojás,1 ek.rum,kevés tejföl.
a töltelékhez:40 dkg darált f.tarja (vagy más füstölt,főtt hús),1 dl tejföl,ő.bors.

Elkészítés:
A lisztet a margarinnal összegyúrjuk,majd a t.sárgákat,rumot és tejfölt is hozzáadjuk és rugalmas,közepesen kemény tésztát dagasztunk belőle.A tésztát kétfelé vesszük.Egyik felét egy közepes nagyságú kikent tepsibe simítjuk nyújtás után,majd a füstölt húsos-tejfölös tölteléket elkenjük rajta.Befedjük a másik elnyújtott tésztalappal,megszúrkáljuk a tetejét,majd t.fehérjével lekenjük és megsütjük.
Még melegen kockákra szeleteljük fel.


A receptet beküldte: PIROS35

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-cseresznyés lepény » Almás lepényke » Sonkás sajtos csiga » Pita görög lepénykenyér
» Sonkás kalács » Sonkás sajtos karfiol » Sonkás-túrós kifli » Lekváros krumplilepény
» Orosz almás lepény » Sonkás-gombás batyu » Gombás-sonkás csirkemell » Sonkás sajtos zöldségrétes
» Baracklepény » Sonkás kalács :-) » Gesztenyés almás lepény » Krémes lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.