| Sonkás rizzsel töltött karalábé receptZöldséges ételek Hozzávalók: 8 db kisebb karalábé 20 dkg sonka (vagy maradék felvágott) 15 dkg rizs 2 tojás 5 dkg reszelt sajt 1 csomó zöldpetrezselyem 4 evőkanál olaj só, őrölt bors Elkészítés: A meghámozott karalábékat sós vízben nem túl puhára főzzük, majd a belsejét kivájjuk. A megmosott rizst sós vízben puhára főzzük, majd összekeverjük az apróra vagdalt sonkával meg a finomra vágott petrezselyemzölddel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojásokat, majd két evőkanál olajban kevergetve átsütjük. Egy kisebb tepsit olajjal kikenünk, megtöltjük a karalábékat a masszával, köré szórjuk a kivájt forgácsokat, végül az egészet meghintjük a reszelt sajttal. Forró sütőbe tolva megsütjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |