| Sonkás-sajtos kifli receptEgytálételek Hozzávalók: 30 dkg mélyhűtött leveles tészta, 10 dkg Gouda sajt, 10 dkg főtt sonka, 1 tojássárgája, 1 kis fej finoman felaprított vöröshagyma, 1 evőkanálnyi aprított petrezselyem, 1 késhegynyi oregano, 1 késhegynyi fehér bors, 1 tojás sárgája a kenéshez Elkészítés: Mielőtt hozzáfognánk a kifli elkészítéséhez, fél óráig hagyjuk a leveles tésztát kiengedni. Ha már kiengedett a tészta, lisztezett deszkán 45x25 centi nagyságú lapokat nyújtunk belőle. 5 darab háromszög alakú formára vágjuk. A sajtot lereszeljük, a sonkát apró kockára vágjuk, összekeverjük a tojás sárgájával, a felaprított petrezselyemmel, a kockára vágott hagymával, és borssal, oreganoval ízesítjük. Evőkanál segítségével kis halmocskákat rakunk a töltelékből minden háromszögre. Bevágjuk a háromszög szélesebb oldalát, és ráhajtjuk a töltelékre, majd nagyon lazán feltekerjük, hogy kifli formájú legyen. A tepsit kivajazzuk, vagy sütőpapírral kibéleljük, és beletesszük a kifliket. A tetejüket felvert tojássárgával megkenjük, és 20 percig pihentetjük. A sütőt 180º C-ra felmelegítjük, a tepsit a középső sínre tesszük, és a kifliket 15 perc alatt megsütjük. Melegen tálalva kínáljuk vele a vendégeket, így a legfinomabb. Tanácsok: Sonka és sajt helyett tölthetjük a kifliket fűszeres darált sertéshússal, és kifli helyett tekercsekbe is göngyölhetjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |