Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás Tekercske recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2,5 dkg tejpor
5 dkg élesztő
5 dkg zsír
5 dkg cukor
1 tojás
1dkg só
Töltelék:
25 dkg gépsonka
1 tojás a megkenéshez

Elkészítés:
13 dkg lisztet félreteszünk. A többi lisztet a tejporral elkeverjük, majd a keverék közepébe mélyedést nyomunk. A 2,5dl langyos vízben felfuttatott élesztőt ide öntjük.
A tojást beleütjük, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Egy másik edényben a zsírt, a cukrot és a sót simára keverjük, majd a félretett lisztet is a tésztához adjuk.
A két keveréket alaposan összegyúrjuk (esetleg adhatunk hozzá még egy kevés lisztet vagy langyos vizet is.) Cipóban, letakarva kb. 45 percig kelesztjük.
A tésztát kinyújtjuk, 10x6 cm-es téglalapokra vágjuk, és mindegyikre egy szelet gépsonkát fektetve összetekerjük. A tekercset simára kevert tojással megkenjük, majd kb. 50 percig kelni hagyjuk.
A tekercset kikent tepsibe fektetjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
/Mielőtt a sütőben tennénk lehet rá kevéske reszelt sajtot hinteni/

Tanácsok:
Gépsonka helyett a tekercseket más felvágottal vagy húsfélével is megtölthetjük, pl kolbásszal, császárszalonnával, füstölt sonkával stb..
A töltelék még finomabb, ha a felvágottra vagy húsra még egy szelet sajtot rádobunk és úgy tekerjük fel!!

Elkészítési idő: 140 perc

A receptet beküldte: Reza25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás rakott zöldbab » Sonkás kelt kalács » Sonkás lepény » Sonkás-fűszeres csirkemell
» Rakott sonkás tészta » Sajtos-sonkás hústekercs » Sonkás-gombás karaj » Sonkás csirkemellfilé
» Sonkás kukoricasaláta » Sonkás falatkák » Sonkás kocka » Sonkás vitamintál
» Sonkáskrém » Sajtos, sonkás kiflicskék » Sajtos-sonkás őzgerinc » Sonkás rizssaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.