Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-zöldséges rizsestál recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg rizs,
25 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé),
25 dkg sovány, főtt sonka vagy tarja,
4 tojás,
10 dkg reszelt sajt (bármilyen fajta lehet, de legjobb a füstölt),
5 dkg vaj (vagy margarin),
5 dl füstölt hús leve, (vagy 1 csapott mokkáskanál füstízű só és 5 dl víz),
1 teáskanál currypor,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:
Az átválogatott és többször váltott vízben megmosott rizst annyi tiszta, hideg vízbe áztatom, amennyi bőven ellepi. Egy óra múlva leszűröm, és a rizst a vajon üvegesre pirítom. Mély tűzálló tálba szórom. Hozzáteszem a megtisztított, kis kockákra vágott leveszöldséget és az ugyancsak kis kockákra vágott sonkát. Rászórom a sajt háromnegyed részét, meghintem a sóval, a törött borssal, és ráöntöm a füstölt-húslét. Ha nem lepi el a folyadék a tál tartalmát, akkor vízzel még kiegészítem. Szorosan lefedem, és az előmelegített, forró sütőbe tolom. Addig párolom, amíg az összes levét elfövi. A habosra felvert tojásokat megsózom, megborsozom, és ráöntöm a már megduzzadt rizsszemekre. Villával kis lyukakat fúrok bele, hogy a tojásmassza befolyhasson az étel aljába és a közepébe. Ezután visszatolom a forró sütőbe, és fedő nélkül addig pirítom, amíg szép piros lesz a teteje. A megmaradt reszelt sajtot rászórom, és forrón tálalom.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvét utáni rizsestál » Zöldséges rizsestál » Spenótos palacsintacsiga » Babos-zöldséges pulykacomb
» Kakaós császármorzsa » Baconbe tekert burgonya » Sült rizs » Padlizsános lepény
» Dupla rántott sajt » Spagettis virslifalatok » Rakott bundáskenyér » Töltött káposzta.
» Hot-pot » Csípős csirke, szósszal » Rakott húsos rizs » Szezámmagos csirkefalatok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.