Tutireceptek.hu fejléc

Sonkasaláta boros majonézmártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg héjában főtt burgonya,
2 zöldalma,
4 közepes csemegeuborka,
1 nagy piros kaliforniai paprika,
só,
őrölt bors,
1 csokor petrezselyem,
1 dl száraz fehérbor,
3 dl majonéz,
15 dkg szeletelt húsos füstöltsonka

Elkészítés:
Hámozd meg a burgonyát és a héjas almával, uborkával és paprikával együtt vágd egyenletes hasábokra. Ízesítsd sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel, lazán keverd össze és tedd a hűtőbe. A fehérbort add a majonézhez, és habverővel keverd simára.
A salátát halmozd tányérokra, locsold meg a boros mártással. A vékony sonkaszeleteket ízlésesen hajtogasd rá és petrezselyemmel szórd meg.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boros narancskrém torta » Vörösboros szarvaspörkölt » Pikáns sonkasaláta » Vörösboros szőlőleves
» Sonkasaláta pennével » Ketchupos-fehérboros hús » Boros Süti » Boros sós rudak
» Vörösboros csülökpörkölt » Fehérboros csirke » Fehérboros póréhagymaleves » Vörösboros bodzabogyó íz
» Diós almás sonkasaláta » Bíboros kehely » Vörösboros nyúlgerinc » Vörösboros szederdzsem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.