Tutireceptek.hu fejléc

Sonkával töltött batyu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg liszt
12 dkg margarin
3 dkg élesztő
0,5 - 1 dl tej
1 mokkáskanálnyi cukor
1 tojás
15 dkg sonka vagy maradék sült hús
tejföl
só, bors
kevés petrezselyem

Elkészítés:
Töltelék: darált sonka/sült hús, kevés bors, 3 kanál tejföl, apróra vágott petrezselyem.
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, csipet sóval, eldolgozzuk a cukrozott tejben megfuttatott élesztővel.
A tésztát késhát vékonyságúra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, közepükre halmozzuk a tölteléket, a sarkait összefogva batyukat formálunk és nem túl közel egymáshoz sütőlemezre tesszük. Kb. fél órát kelni hagyjuk, tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 5 percig erős lángon, majd 15-20 percig közepes lángon aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött hagymacsónakok » Túróval töltött alma » Májusi sajtos batyu » Töltött ropogós pogácsák
» Fetával töltött csirkemell » Fincsi töltött tök » Töltött padlizsán update 1 » Csirkével töltött gomba
» Juhtúrós töltött krumpli » Bajor töltött rostélyos » Töltött keksz II. » Fincsi töltött padlizsán
» Sonkával töltött csirke » Gombával töltött karaj » Sonkával rakott palacsinta » Töltött mángold levél


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.