| Sörben pácolt disznócsülök, bajor káposztával, szalvétagombóccal receptHozzávalók: A csülök: - 1 db hátsó sertéscsülök - 5 dl sör - 1 fej hagyma - 1-2 gerezd fokhagyma - 1-2 db babérlevél - 4-5 szem egész bors - grillfűszer - só Szalvétagombóc: - 9 db zsemle - 3 db tojás - 3 dl tej - 1 fej vöröshagyma - 1 dl olaj - petrezselyemzöld - töröttbors - só Bajor káposzta: - 60 dkg Vecsési káposzta - 20 dkg császárszalonna - 1 fej vöröshagyma - 1 dl olaj - 1 teáskanál kristálycukor - 1-2 db babérlevél - só, bors Elkészítés: Szalvétagombóc: a zsemléket kockára vágjuk, leforrázzuk a tejjel és letakarva néhány percig állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a borsot, sót, petrezselymet, pirított hagymát, 3 egész tojást, és összedolgozzuk. Beletekerjük fóliába, a két végét összetekerjük, néhány lyukat szúrunk rajta késsel, és forró, sós vízben kb. 10-15 perc alatt kifőzzük). Hideg vízbe kiszedjük, ha kihűlt, leszedjük róla a fóliát és felszeleteljük. Csülök: A sörből, fokhagymából, babérlevelekből, borsból, vöröshagymából készített pácban a csülköt min. 3-4 óráig állni hagyjuk. Ezután beletesszük a tepsibe, grillfűszerrel megszórjuk, meglocsoljuk a páclé egy részével és 140°C-on 1,5-2 órát sütjük. Amikor már pirul a hús, meglocsoljuk a maradék páclével és tovább sütjük. Ha kész, felszeleteljük. Káposzta: Az olajba beletesszük a kristálycukrot, a kockára vágott kolozsvári szalonnát és az apróra vágott hagymát. Ha a hagyma üveges, hozzáadjuk a káposztát, babérlevelet, megborsozzuk és sózzuk. Amikor elfőtte a levét, fehérborral felöntjük és megdinszteljük Tanácsok: A csülköt meglocsoljuk a szafttal és káposztával és a szalvétagombóccal tálaljuk. A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |