Tutireceptek.hu fejléc

Sörleves habgaluskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1,5 dl búzasör
1 citrom reszelt héja és leve
2 kis rúd fahéj
5 szem szegfűszeg
5 dkg cukor
2 csapott ek. étkezési keményítő (lehet liszt)
2 db tojás


Elkészítés:
A sört a fahéjrúddal, a szegfűszeggel, a cukorral, egy csipet sóval kb. 5 percig forraljuk. A keményítőt (lisztet) elkeverjük 2-3 evőkanálnyi levesben, majd a többihez öntjük. Felforraljuk. 1-2 percig rotyogtatjuk, és félrehúzzuk. Kivesszük a fahéjrudakat és a szegfűszeget. A tojások sárgáját elkeverjük kevés levessel, majd visszaöntjük a levesbe. Már nem forraljuk tovább. A vizet forralunk a galuskafőzéshez. Közben a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Két teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk belőle, és a forró vízben pár perc alatt keményre főzzük. Kiszedjük, és leveshez kínáljuk. A levest tálaláskor megszórhatjuk kevés őrölt fahéjjal.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyleves habgaluskával » Almaleves habgaluskával » Német sörleves » Búzasörleves meccsnézéshez
» Egzotikus gyümölcsleves » "Hajrá leves..." » Hagyományos lebbencsleves » Olasz csicseriborsó leves
» Gombaszósz » Májgaluska leves » Vaníliás nyári almaleves » Hűsítő szilvaleves
» Fogyis káposztaleves » Tavaszi raguleves » Halászlé Ricsi módra » Újhagymakrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.