Tutireceptek.hu fejléc

Sörös-rozmaringos csirkecomb almaágyon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4db csirkecomb
6-8db alma
2dl sör
fél kk. őrölt rozmaring ( vagy 1-2 szál friss rozmaring)

bors
fokhagyma

Elkészítés:
Az almát megmosom, kicsumázom, felaprítom.
A csirkecombokat megtisztítom, sózom, borsózom, csipetnyi rozmaringgal megszórom (óvatosan vele, mert nagyon intenzív az íze!!!!). Egy tepsiben kevés olajon fehéredésig sütöm a combokat (néhány perc), majd ugyanebbe a tepsibe beleteszem a feldarabolt almákat, a húst erre ráhelyezem, tetejére vékony fokhagymaszeleteket teszek, meglocsolom a sör felével, lefedem alufóliával ( a matt felével, mert ez párol) és mehet a sütőbe.
Többször kiveszem és meglocsolom a húst a pecsenyelével, mert így lesz porhanyós és finoman fűszeres egészen a csontig (nnnyammm).
Amikor megpuhult, meglocsolom a maradék sörrel és nagy hőfokon most már fólia nélkül megpirítom a tetejét (max. 8-10perc).

Tanácsok:
A sütő közepes erősségű legyen, nekem gázsütőm van, ezen 4-es erősségűn sütöm, a pirítást 8-on végzem.
Ha rozmaringszárat használok fűszerezésként, azt még a hús hirtelen kisütése előtt picit megfuttatom az olajon (így kiadja az ízét), majd ugyanebbe az olajba teszem a húst.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: kludd74


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött csirkecomb sajtal » Rác csirkecomb » Tepsiben sütött csirkecomb » Csirkecomb mustármártásban
» Tejfölös gombás csirkecomb » Mexicói csirkecomb » Dióban sült csirkecomb » Pikánsan pácolt csirkecomb
» Boros csirkecombok » Sörben sült csirkecombok » Rácos csirkecomb » Borsos csirkecomb
» Csirkecomb egyszemélyes » Répás, töltött csirkecomb » Indiai csirkecombok » Narancsos csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.