Tutireceptek.hu fejléc

Sós palacsinta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
4 egész tojás
1,dl olaj
1 kávéskanál só
2 közepes burgonya
2 csipet bors
liszt(amennyit felvesz)
tej

Elkészítés:
A burgonyát vagy lereszeljük,vagy géppel péppé daráljuk,és összekeverjük a tojással,a liszttel,borssal,sóval,olajjal, és botmixerrel simára keverjük.Ezután ezt a nagyon sűrű masszát hígítjuk annyi tejjel hogy kicsit sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.
Teflonos palacsintasütőben alacsony hőfokon aranybarnára sütjük.
Fontos hogy a krumpli átsüljön benne.
Ha kész,akkor akár töltve akár önmagában reggelire vagy köretként kiváló laktató étel.
Ha meg akarom spékelni akkor két kész palacsinta közé reszelt sajtot szórok és a palacsintasütőben átmelegítem.
Ez csak az alap, bármivel tölthető,és nagyon nagyon finom.

Tanácsok:
Ha a tészta mégis ragadna akkor öntsünk bele még olajat.
Nálunk ebből a palacsintából 2 db-ot tudnak csak megenni mert nagyon laktató.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Rodryga


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis rakott palacsinta » Almás kelt palacsinta » Palacsintatészta » Teljes kiőrlésű palacsinta
» Finn tepsis palacsinta » Gundel palacsinta 1 » Hagyományos palacsinta » Gundel palacsinta
» Palacsintás csirke » Pikáns palacsinta » Fagyis palacsinta » Zöldséges palacsinta
» Kapros töltött palacsinta » Palacsinta 2. » Camambertes palacsinta » Lőcsei palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.