Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sózott gombák télire recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg. gomba ( keserú gomba, rizike, gyűrűs tuskógomba)
50 dkg. só

Elkészítés:
A gombakalapokat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjükA tönkvégekkel felfelé állítva üvegbe rakjuk. Egy réteg gomba, egy réteg só. A lényege az, hogy só kerüljön legfelülre. Lezárás után nméhány nappal levet enged. Ekkor töltsük fel forrázott - de visszahűtött - vízzel úgy, hogy a gombát ellepje. Hűvös helyen tároljuk.

Tanácsok:
Felhasznáélás előtt leöblítjük és használhatjuk főzéshez, sütéshez. Mindenkor figyelembe kell venni a sótartalmát.
A gyúrűs tuskógombát ( közkedvelt nevén potypinka) van aki enyhén sós, citromos vízben előfőzi (kb. 10 - 15 perc).

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bodzaszörp (télire) » Expressz gombakrém leves » Delikát dinnyehéj télire » Gombaköret
» Csalamádé télire » Csalamádé - télire » Gombakrém » Gombakrémleves
» Kapor télire » Almalé télire » Spanyol marinált gombák » Kovászos uborka - télire
» Lecsó elrakása télire » Gombakrémes csirkemell » Töltött gombakosárkák » Vizesuborka télire



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.