Tutireceptek.hu fejléc

Spagetti gombás hússal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
: 3 ek. olíva- vagy salátaolaj,
2 fej vöröshagyma apróra vágva,
1 késhegynyi cayenne-i bors,
1 mk. pirospaprika,
1 tcs. aprított gomba,
törött bors,
só,
1 kg apróra vágott marhahús,
1 kg spagetti,
4 ek. olvasztott vaj,
1 tk. finomra vágott petrezselyem,
2 ek. reszelt száraz sajt.

Elkészítés:
Pirítsuk üvegesre a hagymát az olajban. Adjuk hozzá a cayenne-i borsot, pirospaprikát, törött borsot, sót, húst, gombát és annyi vizet, hogy ellepje a húst. Lassú tűzön, lefedve pároljuk, amíg a hús megpuhul. Sós vízben főzzük majdnem puhára a spagettit. Forró vízzel öblítsük le, és hagyjuk lecsurogni. Rakjuk tűzálló tepsibe a gombás hús felét, rá a spagettit, locsoljuk meg az olvasztott vajjal, és tegyük rá a gombás hús másik felét. Szórjuk be a petrezselyemmel. Fedjük le, és közepesen meleg sütőben süssük 20 percig. Vegyük le a fedőt, és hintsük be a sajttal. Forró sütőben süssük még 10-15 percig, vagy amíg a sajt megpirul.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás párizsi » Gombás tarhonya » Rókagombás rizses hús » Borsos tokány marhahússal
» Gombás, rakott tök » Svéd gombasaláta » Gombás vörösboros tokány » Finom spagettisaláta
» Édes-savanyú hússaláta » Budai spagetti » Cukkini spagetti » Gombás cukkini lepény
» Szárnyas hússaláta » Gombás rakott káposzta » Spagetti carbonara » Tejszínes-sonkás spagetti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.