Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spagettis padlizsántekercs recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 db padlizsán,
30 dkg spagetti
6 evőkanál extra szűz olívaolaj,
10 szem paradicsom,
1 teáskanál szárított bazsalikom,
2 gerezd fokhagyma,
2 ág kakukkfű,
2 dl tejszín,
3 evőkanál reszelt parmezán sajt, só,
darált bors.
1 db bélszín,
darált bors, olívaolaj,
1 csokor friss kakukkfű.

Elkészítés:
Mossuk meg jól a padlizsánokat, kocsányos szárát vágjuk le, majd szeleteljük fel hosszában fél centis szeletekre. A két szélén lévő kisebb szeleteket vágjuk apró kockákra, a nagyobbakat terítsük szét az asztalon és enyhén hintsük meg sóval.

Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyünk bele a besózott padlizsánszeletekből. Mindkét oldalát erős lángon süssük három percig, míg szépen meg nem pirul.

Egy másik serpenyőben csorgassunk négy evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele az összezúzott fokhagymát és pár percig hevítsük, míg a fokhagyma sülni nem kezd. adjuk hozzá a felkockázott padlizsánvégeket, daráljunk rá a borsót, tépkedjünk rá kakukkfűleveleket és hintsük meg bazsalikommal. Ha a padlizsán már kezd sülni, tegyük hozzá a meghámozott és felkockázott friss paradicsomot, ízesítsük sóval, és közepes lángon főzzük 5-6 percig.

Főzzük ki sós vízben a spagettit, majd keverjük össze a padlizsános paradicsomszósszal. A szószból pár evőkanálnyit hagyjunk meg.

Kezünkkel hajtsunk össze egy maréknyi paradicsomos spagettit, majd tegyük a megsült padlizsánszelet közepére. Tegyük sorjában egymás mellé egy olívaolajjal kikent tűzálló sütőedénybe. Tetejére kanalazzunk a paradicsomszószból, csorgassuk meg tejszínnel, és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal. Tegyük forró sütőbe, ahol 150 fokon 30 perc alatt pirosra sül.

A bélszínt éles késsel hártyázzuk le, majd vágjuk ujjnyi vastag szeletekre. Daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal, és tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből.

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, és tegyük bele a befűszerezett hússzeleteket. Mindkét oldalát kapassuk meg, majd tálalás előtt tegyük be a forró 180 fokos sütőbe, hogy átsüljön félig.
Rába Timea főétele


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagettisaláta » Spagettis virslifalatok » Spagettis virsli » Spagettis sertésszelet
» Fokhagymás spagettisaláta » Csirkés spagettisaláta » Őszi spagettisaláta » Finom spagettisaláta
» Juhtúrós padlizsántekercs » Brokkolis krumplifelfújt » Japán vegyestál » Tejszínes csirke-penne
» Spenótfelfújt » Rizseshús - másképp » Babgulyás bográcsban » Töltött Virsli



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.