Tutireceptek.hu fejléc

Spaghetti bagna cauda recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30dkg spaghetti
5dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
6, 7 szardellafilé
2dl olívaolaj
mártogatáshoz zöldségek,
kenyér

Elkészítés:
Feltesszük főni a tésztát. Finomra aprítjuk a fokhagymagerezdeket.
Kis lábasban felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a fokhagymát, néhány percig dinszteljük,
semmiképpen ne kapjon színt. Hozzáadjuk a szardellafiléket, addig kevergetjük,
amíg teljesen beleolvad a vajba. Ekkor lassan hozzáadjuk az olívaolajat, ezzel már nem főzzük,
csak átmelegítjük. Összeforgatjuk a tésztával.

Tanácsok:
A bagna cauda piemonti specialitás, tulajdonképpen egyfajta olasz fondü. Valójában nem más,
mint egy fokhagymás-olívaolajos, szardellás mártás, amelyet melegen tálalnak,
és amelybe jellemzően zöldségeket mártogatnak.

(Vagy hagyományosan, friss bagettel és zöldségekkel kínáljuk)


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spaghetti Carbonara » Spaghetti all'aglio e olio » Karfiolpörkölt 2. » Darálthúsos rakott zöldbab
» Mézes-naracsos csirkemell » Pozsonyi rizottó » Mediterrán rakottas » Krodompraj
» Gombás, tükörtojásos tarja » Gombás, sonkás omlett » Csirkecomb gazdagon töltve » Ananászos pulyka
» Mexikói pulykamáj » Zöldséges pulykacomb » Sült krumpli töltve » Gombás rizottó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.