Tutireceptek.hu fejléc

Spanyol csirke II. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 csirkecomb (csirkemellfilé is lehet),
só,
12 dkg margarin,
4 evőkanál méz,
1 narancs kifacsart leve

Elkészítés:
A csirkecombokat – miután a bőrüket lefejtettük – megsózzuk, és margarinnal enyhén kikent tűzálló tálba fektetjük. Alufóliával letakarjuk, majd sütőben, közepes lánggal félig megsütjük. Közben a maradék margarint egy kis lábasban fölolvasztjuk, a mézet belecsorgatjuk, a narancslével ízesítjük. 1-2 percig forraljuk, majd a húsra öntjük. A sütőbe visszatoljuk, és a mézes-narancsos lével többször meglocsolva, fólia nélkül szép pirosra sütjük. Burgonyapüré és savanyúság illik hozzá.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fincsi csirke » Sült csirke alufóliában » Kaukázusi csirkecombok » Csirkemájas rizotto
» Argentin csirke » Csirkemáj-fasírt » Citromos csirke más módon » Ínyenc töltött csirkecomb
» Sajtos töltött csirkemell » Csirkemáj máshogy » Hamis rántott csirkecombok » Rokfortos csirkecsíkok
» Szecsuáni csirke » Mediterrán csirkesaláta » Vörösboros csirke » Csirkecomb kókuszbundában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.