Tutireceptek.hu fejléc

Spanyol ráksaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1/2 kg főtt rákhús vagy rákfarok
2 nagy narancs
1 kis fej saláta
1 fej, karikára vágott lilahagyma
2 evőkanál vörös borecet
3 evőkanál olívaolaj
1 tört fokhagymagerezd

Elkészítés:
A rákot megtisztítjuk. A narancsok két végéről levágunk 1-1 akkora darabot, hogy a húsa kilátszódjék. Kis éles késsel a narancsokat a fehér részét is levágva meghámozzuk, egy részét a díszítéshez lereszeljük. A narancs húsát vékony cikkekre szabjuk.
A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk, és 6 tányért kibélelünk velük. A rákot, a hagymát és a narancscikkeket ráterítjük.
Az ecetet az olajjal, 1/2 kiskanálnyi reszelt narancshéjjal meg a fokhagymával jól záródó tetejű kis üvegben alaposan összerázzuk, a salátára öntjük, és friss kenyérrel azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


A receptet beküldte: 1vargaildyko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Churros (spanyol édesség) » Zelleres ráksaláta » Spanyol-fánk » Spanyol pite
» Spanyol csirkeleves » Spanyol báránycomb » Spanyol csirke » Avokádós ráksaláta
» Spanyol marinált gombák » Spanyol madár » Spanyol szél » Spanyol csokoládéital
» Spanyol leves (Gaspacho) » Spanyol sült rizs (vegan) » Spanyol briós » Spanyol nyári leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.