Tutireceptek.hu fejléc

Spanyol zöldbabsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
40 dkg zöld színű zöldbab
1 közepes fej lilahagyma
1-2 db paradicsom
kb. 10 cm-nyi hosszú póréhagyma
metélőhagyma (szárított is lehet)
petrezselyemzöld
2-3 dkg vaj
2 kk citromlé
ételízesítő

Elkészítés:
Ha friss zöldbabot használunk azt megtisztítjuk, összevágjuk. A vajban megpirítjuk, majd öntünk rá egy kis vizet és megpároljuk, ételízesítővel ízesítjük.
A lilahagymát és a póréhagymát vékony karikákra vágjuk, a paradicsomot felkozkázzuk, és mindezt összekeverjük a zöldbabbal. Meghintjük petrezselyemzölddel, metélőhagymával, meglocsoljuk a citromlével. Jól összeforgatjuk. Pár órát hűtőben érleljük.

Tanácsok:
Húsokhoz köretnek is kiváló. Dekoratív saláta.

A zöldbabot lehetőleg ne pároljuk túl puhára, hogy egy picit roppanós maradjon, így az alakját is jobban megőrzi.

A felhasznált hagymafélék szabadon variálhatóak, ízlés szerint. A lilahagyma nagyon jól mutat rajta, vöröshagymával szerintem túl erős.


A receptet beküldte: gyopár


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spanyol nyári leves » Diós zöldbabsaláta » Spanyol madár » Spanyol leves
» Húsos zöldbabsaláta » Spanyol mandulakrémleves » Spanyol-fánk » Spanyol csirke II.
» Spanyol marinált gombák » Spanyol módra sült homár » Spanyol pite » Joghurtos zöldbabsaláta
» Spanyol csirke » Virslis zöldbabsaláta » Spanyol csirkeleves » Spanyolos tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.