Tutireceptek.hu fejléc

Spárga és gombasaláta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
175 dkg zöld spárga
1 ek egész mustármag
1 ek reszelt narancshéj
2 tk reszelt citromhéj
2 tk reszelt lime-héj
3 ek narancslé
2 ek citromlé
1 ek lime-lé
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 tk cukor
400 g csiperke gomba
150 g rucola
1 piros húsú paprika csíkokra szeletelve

Elkészítés:
Spárga fás végét levágjuk, hosszában kettévágjuk. Forró sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízbe mártjuk és félre rakjuk.

Mustárt, citrusok héját és levét, fokhagymát ás a cukrot egy edénybe tesszük, megszórjuk frissen őrölt fekete borssal. Felforraljuk, hozzáadjuk a gombát, lassú tűzön 2 percig kevergetjük. Lehűtjük. Gombát kivesszük és a mártást újra felforraljuk, kisebb lángra vesszük és 3-5 percig főzzük. Kissé lehűtjük.

A mártásba forgatjuk a gombát, spárgát, paprikát és rucolát.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spárgás-lazacos fusilli » Hamburgi gombasaláta » Húsos spárgaragu » Parmezános spárga
» Spárgás risotto » Spárgás cukkinisaláta » Csavart tészta spárgával » Újhagymás spárgaleves
» Meleg spárgasaláta » Spárgás-sajtos frittata » Spárgás melegszendvics » Spárga baconszalonnában
» Gombasaláta 1. » Sertésborda spárgával » Spárgasaláta tojással » Lengyel gombasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.