Tutireceptek.hu fejléc

Spenót tükörtojással recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg spenót,
3 gerezd fokhagyma,
1 l tej,
8 dkg sütőmargarin,
8 dkg finomliszt,
8 tojás

Elkészítés:
1. A spenótot megtisztítjuk, vastag levél ereit eltávolítjuk, azután váltott vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk.

2. Felforralunk 4 liter vizet, hozzáadunk 1 evőkanál sót, beledobjuk a spenótot, és lassú forralással 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kissé lecsepegtetjük, és botmixerrel péppé zúzzuk (vagy vágódeszkán finomra, de nem túl pépesre vagdossuk).

3. Felforralunk 8 dl tejet. Felolvasztunk 6 dkg vajat/margarint, beleszórjuk a lisztet, valamint az áttört fokhagymát, és mérsékelt tűzön világosra pirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, apránként hozzáadjuk előbb a maradék 2 dl hideg tejet, majd a forrót, és folyamatosan keverve besűrítjük (3-5 perc), azaz tulajdonképpen besamelt készítünk. Beletesszük a spenótpépet, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, és jól összeforraljuk.

4. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a maradék 2 dkg vajat/margarint. Egyenként felütjük a tojásokat, sárgájuk épségére ügyelve a forró zsiradékba csúsztatjuk, és takarékra kapcsolva, aszerint, hogy mennyire átsülten szeretjük, 4-5 percig sütjük, csak a végén sózzuk, borsozzuk. A főzeléket mélytányérokba szedjük, és a tetejükre csúsztatott 2-2 tükörtojással tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-spenótos fusilli » Spenótos finomság » Spenótos sajtfánk » Tejszines spenótos tészta
» Spenótos rakott tészta » Spenótós hústekercs » Spenótszószos tészta » Spenótos rétes
» Spenótfelfújt » Spenótos tészta » Spenótos-lazacos lasagne » Spenótos-gombás tészta
» Krémes sült spenót » Gyors spenót » Spenótos csirkemell » Spenótlevesem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.