Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos palacsinta recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
Liszt, tej, tojás, só, spenótpüré

Elkészítés:
Hagyományos módon sós palacsintát készítünk: a tojást elkavarjuk a sóval, majd a tejjel és liszttel keverjük el. Az átlagosnál kicsit sűrűbb palacsintatészta legyen. Hozzáteszünk ízlés szerint spenótpürét (így kevésbé vagy jobban zöld színű lesz), ízesíthejük fokhagymával is. Palacsintasütőben olajon szép zöld palacsintákat sütünk. A legegyszerűbb tálalási mód, ha megszórjuk egy kis sajttal pl. trapista, parmezán. Megtölthetjük túró és juhtúró keverékével. A megtöltött palacsintákat pedig nyakon önthetjük egy kis paradicsomraguval. Paradicsomragu: Vöröshagymát olajon megfuttatunk, ráöntünk egy doboz hámozott paradicsomot, nyomunk bele fokhagymát; bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel ízesítjük, és rotyogtatjuk.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: zoma


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Holland palacsinta » Bakonyi palacsinta » Kapros-túrós palacsinta » Almás palacsinta 2
» Spenótos sajtfánk » Isteni Gundel palacsinta » Palacsintatekercs » Tejszínes mákos palacsinta
» Töltött palacsintafelfújt » Kefíres palacsinta » Cseszneki palacsinta » Szájban olvadó palacsinta
» Csirkés palacsinta » Epres-krémes palacsinta » Gombás hal palacsintaágyon » Spenótos burgonyafőzelék



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.