| Sült birsalma receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 1 nagy birsalma, 2 evőkanál barna cukor, 2 evőkanál dió, durvára vágva, 2 evőkanál mazsola, 2 evőkanál kockára vágott vaj, 2 teáskanál fahéj, 2 evőkanál brandy. Elkészítés: A sütőt előmelegítem 180C-ra. A birsalmát (hámozatlanul) félbe vágom és a csuma helyét kivágom, hogy egy közepes méretű mélyedés keletkezzen. A két mélyedésbe beleteszem a tölteléket: a barna cukor, dió, vaj, mazsola és fűszerek keverékét. Egy kis tepsit, vagy jénait kibélelek alufóliával és ráhelyezem a két fél gyümölcsöt. A tepsibe öntök 1,2dl vizet. Lefedem alufóliával és 2 óra hosszat sütöm. Félidőnél, azaz egy óra múlva hozzáadok még egyszer 1,2dl vizet. Langyosra hűtve tálalom, vaníliafagyi, vaníliaöntet, vagy tejföl társaságában. Tanácsok: A csuma kivágása a recept legnehezebb része és tényleg komoly munka. A birsalma annyira kemény, hogy ez egy szinte lehetetlen feladat. Nagyon éles késsel megy csak és nagyon kell vigyázni! A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |