Tutireceptek.hu fejléc

Sült birsalma recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 nagy birsalma,
2 evőkanál barna cukor,
2 evőkanál dió, durvára vágva,
2 evőkanál mazsola,
2 evőkanál kockára vágott vaj,
2 teáskanál fahéj,
2 evőkanál brandy.

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180C-ra.
A birsalmát (hámozatlanul) félbe vágom és a csuma helyét kivágom, hogy egy közepes méretű mélyedés keletkezzen.
A két mélyedésbe beleteszem a tölteléket: a barna cukor, dió, vaj, mazsola és fűszerek keverékét.
Egy kis tepsit, vagy jénait kibélelek alufóliával és ráhelyezem a két fél gyümölcsöt.
A tepsibe öntök 1,2dl vizet.
Lefedem alufóliával és 2 óra hosszat sütöm. Félidőnél, azaz egy óra múlva hozzáadok még egyszer 1,2dl vizet.
Langyosra hűtve tálalom, vaníliafagyi, vaníliaöntet, vagy tejföl társaságában.

Tanácsok:
A csuma kivágása a recept legnehezebb része és tényleg komoly munka.
A birsalma annyira kemény, hogy ez egy szinte lehetetlen feladat.
Nagyon éles késsel megy csak és nagyon kell vigyázni!


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Birsalmás pulykamell » Sült vadliba birsalmával » Birsalmasajtos - diós pite » Birsalmával rakott tészta
» Birsalmás yorkshire puding » Birsalmasajt » Sült töltött birsalma » Birsalmaleves mazsolával
» Vaníliás birsalma leves » Birsalmás sertéskaraj » Birsalma krémleves » Birsalmakompót frissen
» Birsalma-szőlő lekvár » Birsalmaleves » Birsalmaturmix » Nagymamám birsalmasajtja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.