Tutireceptek.hu fejléc

Sült csípős, pikáns csirkeszárny recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
12 db csirkeszárny, napraforgó olaj, frissen őrölt fekete bors, só. A páchoz: 6 evőkanál mustár, 1 evőkanál darált csípős paprika, 2 evőkanál méz. A köret: rizs, vagy sült burgonya. A tálaláshoz: vágott petrezselyemzöld, idény szerinti saláta vagy savanyúság

Elkészítés:
A szárnyakat megmossuk és szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk. A mustárt, a mézet és a darált csípős paprikát jól összekeverjük és a szárnyakra kenjük. A húsdarabokat alaposan bekenve néhány órára hűtőbe tesszük. Egy tepsibe olajat öntünk és a szárnyakat beletesszük. A maradék pácot ráöntjük a tetejére, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb. 50 perig sütjük. Ha már megpuhult, levesszük a fóliát, és a tetejüket aranybarnára sütjük. Rizzsel, vagy Tetszőlegesen körettel hozzá illő salátával vagy savanyúsággal tálaljuk. Frissen az igazi.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns nyúlpörkölt » Pikáns francia hagymaleves » Pikáns tárkonyos máj » Pikáns csirkeszárnyak
» Pikáns egytálétel » Pikáns szilvás lepény » Pikáns sült bab » Pikáns gyümölcssaláta
» Pikáns narancsital » Pikáns szilvamártás » Pikánsan pácolt csirkecomb » Babos hús csípősen
» Pikáns párizsi saláta » Zellerleves pikánsan » Kefires csirkeszárny » Csípős csirkemell csíkok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.