Tutireceptek.hu fejléc

Sült gesztenye recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Gesztenye
Jó éles kés
Víz

Elkészítés:
1.Mosd meg a gesztenyét,aztán éles késsel metszd be a héjak egyik oldalát. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és fedő alatt főzd 25 percig.
Ne a legjobb lábasod használd, mivel a héj megfesti az oldalát.

2.A majdnem puhára főtt gesztenyét merítsd egy pillanatra hideg vízbe,majd még melegen hántsd le róla a külső, kemény héját.

3.Utána tepsiben szétterítve nagy lángon süsd kb. 10 percig.Előmelegített sütőbe rakd különben rászárad a belső héj!

4.Akkor vedd ki a sütőből, mikor már illatozik de ne süsd túl, mert kiszárad és rágós lesz.

Tanácsok:
Vigyázz! Ne vásárólj fakó zörgő héjjú gesztenyét!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: evy86


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés káposztaleves » Gesztenye Bon-Bon » Gesztenyegolyó » Gesztenyés almás lepény
» Gesztenyés bomba » Gesztenyés tejberizs » Gesztenye cukorszirupban » Gesztenyés-diós falatkák
» Gesztenyés krém » Gesztenyés babapiskóta » Gesztenyés torta » Gesztenyerolád
» Gesztenye rudak » Gesztenyekocka Kata-féle » Gesztenyés csirkemáj » Gesztenyekompót


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.